tisdag 30 november 2010

Wilda Diamond

Lilla älsklingen Diamond flyttade till sina nya ägare i fredagskväll, och heter numera Wilda *luuuv*
Enligt rapporter har allting gått bra och hon är en riktig myskisse med kurrmotorn på högsta volym :))

-16 grader, brrrr

På söndagmorgon visade termometern -16 grader, men tack o lov var det ingen blåst, så katterna inte skulle behöva frysa ihjäl sig på väg in till bilen.. Bilen hade man ju låtit gå varm under frukosten :)

Resultaten blev för Lion HP och BIV, Solace blex EX2 och Nubia EX3. Junior honan som slog Solace tog junior BIVet och blev sen också BIS..

Jag gjorde förresten debut som assistent och bar katter i panel både på lördag och söndag.. Och dom katterna jag fick bära var väl inte riktigt på gott humör, hmm, men det gick bra.. Av totalt 5 katter som jag bar, blev 3 BIS :))

Kameran låg mest och skräpade i väskan, så jag tog inte så många bilder men jag får kompensera det med att fota hemma istället..

lördag 27 november 2010

Show..

Första utställningsdagen i Åbo är över, och nu väntar en trevlig middag på hotellet med massa trevliga utställare.
Lion HP och NOM, tjejerna gick i samma klass med 2 andra honor och Solace fick EX1 och Nubia EX3.. Solace missade BIVet mot en stor hane, men i mina ögon borde hon givetvis vunnit :))
Katterna skötte sig helt exemplariskt och som vanligt var det många som ville klämma och känna :)
Ny dag imorgon och vi får se vad den domaren tycker..



torsdag 25 november 2010

Snyft, snyft..

I morgon har det blivit dags för darling Diamond att flytta :(

Jag är helt övertygad om att hon kommer att få det superbra med sina nya ägare som sett framemot hennes ankomst länge :)

Jag brukar ju lipa som ett litet barn när mina småttingar flyttar och jag tror att Diamonds flytt kommer att bli den jobbigaste för hon har stannat kvar hos mig så länge.. Har förvarnat Madde om det, så att hon inte tror att jag är helt knäpp :))

Idag på eftermiddagen var vi till veterinären för besiktning och allt gick bra.. Hon hade kurrmotorn på och skulle givetvis utforska alla skrymslen och vrår på tvättäkta bengal vis..

Älskade Diamond

onsdag 24 november 2010

Allt för katternas skull :)

Har fått för mig att jag måste ha en större bil, så att katterna ska kunna ha en stor bur i bakluckan när vi reser lite längre.. Sagt och gjort, imorgon byter jag min älskade Suzuki Ignis mot en Ford Focus :)

Och jag som aaaaldrig skulle ha en kombi, hehee..


Nubi darling..

När vi var till Skogås på utställning, så fanns det en fotograf där och givetvis ville jag passa på och fota lilla Nubisen..

Fick bilderna idag och håll med om att tjejen är photogénique :)






tisdag 23 november 2010

Buhuu..

Läste precis på kattforumet att på Birkas december utställning är det förbud mot höga klackar :(

Menar dom på fullaste allvar att JAG måste gå i lågklackat :))) men men det är väl bara att leta fram skor utan klack, så att man kommer in i utställningshallen.. Och jaa, säkert mår fötterna bra av lågskor oxå ;)




måndag 22 november 2010

Kvälls mys..

Lillgull Solace tar alla chanser till mys hon bara kan.. Jag hade glömt 2 filtar på golvet och givetvis var det där alla skulle ligga :)

Solace ligger sked med Nubia

Mys med Nikita

Solace, Nubia och Nikita

söndag 21 november 2010

Diplom

Under hösten har jag gått en 6-veckors internet utbildning på PawPeds och här är beviset att jag klarade kursen :)

Lite om kursens innehåll:
Anatomi, beteende, mat och näringsbehov, köpeavtal, förgiftning, hälsokontroller, vaccinationer, parasiter, raser och färger, utställningar, lagar och regler och så en massa annat nyttigt..

fredag 19 november 2010

Min nya leksak..

Jag fyllde ju år för några dagar sen och som present av mina goda vänner Jessica, Conny, Mirjam och Philippa fick jag ett presentkort till en foto affär :) Så idag rusade jag dit och köpte mig en extern blixt.. Nu gäller det bara att lära sig hur den funkar, men framför allt lära sig fotografera i nåt annat läge än bara auto, hahaa...


Utveckling..

Kan ni tänka er att denna lilla krabat...

vuxit upp till en sån här snygging :)

Bilderna är på min superfina avelshona från KungsgardenCats som vuxit upp till en riktig skönhet.
Hon är inte bara snygg, utan är en riktig goskisse som gärna slappar i famnen.. Hennes papi Cooper är en av mina absoluta favvo hankatter, jaa efter Lion förståss ;)

Papi Copsy (bilden lånad från Kungsgardens hemsida)

torsdag 18 november 2010

På resande tass..

Ännu mera gamla foton hittade i telefonen :)
Här en på Lionpion som rest med bil, båt, flyg jaa allt som nu går att resa med och han är väldigt enkel och ha med sig..

Visst har han en snygg stil när vi väntar på att få köra ombord på båten i Kapellskär..

Lion håller superkoll på omgivningen :)

Underbara småttingar..


Hittade en bild i kameran på sexlingarna och visst blir man sugen på smått när man ser glow-ligan stapla runt i bolådan..
Gänget är nu redan över 7 månader och jag kan inte förstå vart tiden har tagit vägen??

onsdag 17 november 2010

It's my birthday

Titta vilken fin t-shirt jag fick av mina kära vänner Lena och Tette.. Den perfekta tröjan på show när man har bengaler.. Premiär blir i Åbo nästa helg :)

tisdag 16 november 2010

Show..

Jaa, helgens resultat var helt ok :)

Lionpion fick 2 HP, Nubia 2 EX1 och 1 BIV och Nikita 1 EX3..
Lion var som vanligt på sitt allra bästa showhumör och fjantade runt på domarbordet :) Han fick jättemycket beröm för sitt fantastiska temperament och lekfullhet.. Inte många fertila hanar som beter sig som kattungar på show :)
Nubia fick idel beröm för sin fina päls och kontraster och lilla fröken har slutat bete sig som ett rivjärn och börjar mer och mer bli som papi Copsy som alltid tar allt med ro :)
Nikita hjärtat fick beröm för sina fantastiska kontraster och rosetter, men frökens öron sitter lite tokigt :/
Tyvärr så var jag tvungen att åka till sjukhuset med darling Nikita för hon blev sjuk :( så på söndag fick hon bara ligga och vila och repa sig..

Det var jättemånga som ville känna och klämma på katterna och då är det skönt att ha prickisar som tycker att det är ok när främmande personer petar på dom..

Vårt ressällskap fluffisen Lily gick hela vägen till panel på söndag och mami Lena förstår nog inte vilken liten fin pingla hon har :))

Nordic Glow show bur

Så här kul är det på show :)

Nubia med sin BIV rosett

fredag 12 november 2010

På resa..

Nu är vi äntligen på väg över blåsiga Ålandshav.. Beräknar att komma till hotellet kl 20:30 och vi delar rummet med en riktig fluffig primadonna, birman Lily med mami Lena. Kvällen ska avslutas med årets glöggpremiär, nam nam :)

Sen är det tidig väckning på lördag morgon för att åka till Skogås på utställning..

Wish us luck!

Show

Utställningsgrejerna är tvättade och allt är packat, åtminstone till katterna :) Min egen väska är fortfarande tom, men jag hinner väl kasta ner nåt innan vi åker imorgon.

Till utställningen tar jag med mig Lion, Nikita och Nubia. Min snälla mamma är hemma hos mig och passar resten av gänget :)

torsdag 11 november 2010

Kändis i finsk tidning

Måste ju bara visa detta..
"Min" Nordic Glow Missy Elliot "Elli" och hennes storebror Mäykynen var med i en finsk tidning och lillpinglan ser väl lite förvånad ut att se sig själv i tidningen :)

http://maykynen.blogspot.com/


Show..

Ny utställning i helgen och jag har köpt lite fint höstpynt till buren :) Hoppas jag kommer ihåg att packa allt med mig.. Det brukar se ut som en riktig tattar karavan när vi ska ut på show. Bilen fullpackad med grejer och katter, knappt så man själv får plats i bilen, hahaa...

Så här brukar vår bur se ut på somrarna, med kung Lion i sin älskade hängmatta :)

Test..

Jaa, det funkar att uppdatera med iPhonen :)
Men hur i sjutton kan jag ladda bilder hit från fööönen??

Tittut....

Många har undrat varför jag inte har en blogg, så vi testar väl :))