måndag 31 oktober 2011

Måndag kväll

Tänkte bara berätta att nu har även Cristal hittat ett hem som hon ska förgylla om några veckor :)
I det nya hemmet finns redan en kissekompis som längtat efter sällskap, så vi hoppas att Cristal skall passa in bra i nya familjen.. Jag tror inte att det ska några problem för hela det här gänget är riktiga tuffingar som inte är rädda för något, både på gott och ont :-/

Mina småttingar är helt underbara supersociala och busiga små varelser och jag kan sitta titta och leka med dom i timmar, för det finns inget härligare än att se dom växa upp till små olika härliga personligheter..

Det finns alltid en i gänget som är lite mer laid back och sen finns det den som kör fullt race hela tiden, och dom andra 3 ligger nånstans där i mitten.. Vad alla har gemensamt är att dom har tänder som en vithaj och klor som känns som synålar även fast dom klipps ett par ggr i veckan :)
Tack o lov att det inte är sommar, så man får gå med benen väl gömda i byxor :) Och även fast att man ser ut som om man hade haft en date med Edward Scissorhands, så är det här den absolut bästa tiden på hela året :))
I love my kitties <3

Lilla Lady

Champagne litter playing

lördag 29 oktober 2011

Besök..

Idag har vi haft besök från ett par som tingat en liten tjej från oss, och nu var det dags för dom att bestämma sig för vem av tjejerna som skulle få bli Helsingfors bo :)

Ungarna betedde sig som mina ungar brukar göra vid besök *lol* mao dom klättrar hejvilt på dom stackars gästerna, fixar om frisyren och vässar tänderna på tårna :)) Men sen är dom också snälla som änglar när dom sover ;)

Men iallafall, paret valde att lilla Aya ska få göra dom sällskap och där hemma finns redan en 1 årig kisse och en stor hund som är 2 år.. Så Aya kommer att få det riktigt superkul med sin nya familj :)

Det ska gullas med den nya familjemedlemmen :)

 och fotograferas i alla olika vinklar :)

 Notera det fåniga leendet på läpparna när man väl bestämt sig för  
vilken liten underbaring som kommer att bli ens nya bebis ;)

fredag 28 oktober 2011

Dagens äventyr..

Idag var det dags för ungarna att få sin första spruta och id-märkning, så jag tog med mig min bästa vän Jessica som assistent :)

Det är mycket att hålla reda på när man har 5 småttingar + mamma med sig.. Rätt stamtavla ska fram och rätta klisterlappar ska klistras både här och där på vaccinationsintyg och stamtavlan.. Sen ska man hålla koll på att inte nån unge får dubbelt av nåt och sen är det skönt med lite moraliskt stöd :)
Själv har jag varit lite smånervös för den här dagen läänge, för det är aldrig kul att se sina småttingar bli stuckna med stoora kanyler :(

Men iallafall, allt gick superbra!!
Ungarna skötte sig exemplariskt hos veterinär Julia på Ålands Smådjursklinik i Godby :) Vi ses om ca 3,5 vecka igen, för då är det dags för sista sprutan och vet.besiktning..

måndag 24 oktober 2011

En helt vanlig måndagkväll :)

Hittat en ny rolig leksak :)

Smaskar vid mjölkbaren och morsan är lagom intresserad :) 

 Övar att leopard gången sitter

och balansgången

Blir uppfostrade av tant Nikita

 Lyckas äntligen få alla 5 med på samma bild...

 och 10 sekunder senare låg alla och sov sött :)

En tjej ledig..

En av mina kattunge köpare har lämnat återbud, så det finns fortfarande en finfin tjej kvar att tinga :)
Det kommer ett par hit i helgen och bestämmer vilken tjej dom ska ha, så jag vet inte ännu vilken av dessa blir ledig, men det återkommer jag med på söndag..

Aya
Aya

Cristal
Cristal

Spara eller inte spara...

Jaa herreguud, så jag har velat mellan om jag ska spara nåt ur kullen eller inte.. Eller ja, att jag vill spara nåt har varit helt självklart, men sen att bestämma sig för vilken av godbitarna ska få lov att stanna kvar, ja det har varit klurigt :)

Jag har haft 2 riktiga favoriter som turvis har varit klara keepers, men sen har man sett nåt annat i den andra kisseungen och så har man bytt, för att sen veckan efter byta igen *lol* Båda tjejerna är riktiga heartbreakers med superduper temperament och kurrmotorn går på högsta varv hela tiden :)

Meen nu har jag bestämt mig en gång för alla och min lilla keeper heter Belle, och som söndagsnamn har hon S*Nordic Glow Jouët Belle Epoque..



Lilla lejon hjärtat <3

tisdag 18 oktober 2011

7 veckor + 4 dagar

Vi har haft besök från Nikitas uppfödare Laura, så det har varit en liten paus i bloggandet..

Men här kommer lite bilder vi tog på dom ikväll och nu gäller det att ta fram kameran när dom är lite halvtrötta för mina kamera hänger inte med i svängarna när dom är som busigast :)

Cuvée Perle d'Ayala

Cristal Rosé

 Jouët Belle Epoque

Lady

Mami Nubia med Miki

torsdag 13 oktober 2011

Det går undan nu :))

Småttingarna har tagit heela gästrummet till sig nu :)
Jag hade hoppats att halva skulle ha räckt åt dom åtminstone en vecka till, men nää inte till dessa klätterapor :)
När jag kom hem på lunchen idag, så hängde 2 krabater i gallret och en var redan utanför, så det var bara att snabbt rigga om hela rummet..

Nu så bor dom då i hela rummet och jag hoppas att det ska duga åt dom lite längre än förra bostaden :)


måndag 10 oktober 2011

Nytt i lekhagen

Småttingarna var ju tvungna och få en liten klätterställning som passar in i nya bostaden, så snabbt till Zoo Arken och handla nåt som inte var alltför fult :) Jag är allergisk mot alla klätterträd som är färgglada eller har tassavtryck, så denna i svart och vitt passade mig alldeles ypperligt :)

Dom små hoppar och klättrar som apor och även stora barnet Lion tycker att är lite kul att klämma in sig i nåt av rören.. Han är så rolig när han ska in för han kan inte vända i röret, så nu backar han in baken så att han ryms, gulle :))

 Nästan hela familjen :)

 
Fafa Lion viskar hemligheter till Miki :)

 La Grande Dame "Lady" poserar fint

"Lady"

Wildas nya bästis..

Darlingen Wilda har äntligen fått sig en egen kissekompis :)

Nya kompisen heter Nova och kommer från Leopardettes eftersom mina egna tjejer gick i parnings strejk en längre tid *lol*

Enligt rapporter har det mesta gått helt bra, visst har det varit lite morr och fräs, men nu är tjejerna riktigt goda vänner..

Lillstintan är jue smutsig bakom örona :)

Trångt i favvo hängmattan :)

"Magen måste vara skinande blank"


söndag 9 oktober 2011

I looove sundays..

Nästan hela dagen har spenderats med små bubblorna, eller ja små och små :) Grabben väger 785 gram och den tyngsta tjejen väger 770 gram :) Inte illa för 6 veckors ungar..

Jag flyttade ut gänget till gästrummet häromdagen, och fixade en ny hage åt dom, men den var ju alldeles för liten, så i lördags fixade jag om lite så dom fick det större.. Problem uppstod när fafa Lion skulle klämma in sig till dom och han tar ganska mycket plats, så då gjorde jag om allt igen idag :)
Nu har dom halva gästrummet till sig och jag hoppas att det ska räcka i nån vecka, sen får dom tillgång till hela rummet, och efter första vaccineringen får dom vara i hela huset.. 






fredag 7 oktober 2011

Flyttdags..

Ikväll har jag tagit tillbaka mitt sovrum och ungarna har fått flytta ut i data/kattrummet.. Men känner jag mig rätt, så kommer jag väl lägga mig på golvet där för att hålla Nubia sällskap när hon inte vill ligga med sina småttingar :))

Lilla mamsen har ju dom senaste veckorna hoppat upp i min säng och legat där och blivit klappad heeela natten.. Har man slutat klappa, så har det blivit ett himla liv på henne *lol*

Så här bor dom små just nu och snart så får dom tillgång till hela rummet :)







lördag 1 oktober 2011

Farfar på besök :))

Lion gillar ju nästan allt och alla och har varit riktigt duktig med sina egna ungar, så idag har han fått vara med småttingarna en längre stund..

Han hoppade rakt ner i lekhagen och la sig i ena hörnet, så att ungarna fick komma till honom.. Dom tittade med stoora ögon på det stora lejonet, men vågade sig fram efter en liten stund :)