torsdag 23 januari 2014

Kärscher test

Nu har jag hunnit bekanta mig lite med min nya städkompis och jaa den verkar lovande :)

Den fixar speglar i ett nafs och jag längtar tills det inte är så kallt ute, för då ska jag tvätta fönstrena med den, för dom är helt fulla med nos och tassavtryck..

Den är riktigt bra på kakelfogar och man kommer åt bra på knepiga ställen med det lilla munstycket.. Så jag rekommenderar denna produkt till alla :)

Ångade golven i kök, vardagsrum och hall och tog en före/efterbild på trasan och tadaa..
 
 
Det kanske inte är såå himla stor skillnad på bilden, men då ska ni veta att jag skurar mina golv 5-7 ggr i veckan, men det känns såå mycket renare :)
 

måndag 20 januari 2014

Utställning Stockholmsmästaren 18.1.2014


I lördags var det utställning för alla Stockholms kattklubbar och jag hade anmält lilla Hippie dit :) Det var första gången för henne i öppen klass, hon var 10 mån och 5 dagar på utställningen..

Hon fick finfina lovord från domaren och fick sitt cert CAC och så lyckades hon kamma hem vuxen BIVet fast hon ännu bara är en liten räka :)

Hon skötte sig alldeles galant fast hon var på resande tass utan mormor Nubia, som hon annars reser med.. Nästa utställning får dom båda följa med igen..

Superfotografen Saija Vasenius var i farten igen och jag har snott lite bilder av henne :)
 



 

fredag 17 januari 2014

Ny kompis..

Idag var jag och köpte mig en ny städkompis :)
Mina gamla ångtvättar har gjort sitt och jag tycker att alla hem borde ha en schysst ångtvätt hemma..
Jag har inte ägt en Kärcher tidigare, så får se vad jag tycker om den..

Modellen heter Kärcher 3000


lördag 11 januari 2014

Tänkvärt för kattunge köpare..

Om en renrasig katt är mycket billigare än andra kattungar av samma ras... beror det förmodligen på någonting. Där är nog de flesta överens. En uppfödare som avstår från att skaffa stamtavla för att "det blir för dyrt" pratar dock bara smörja....

Det är inte särskilt dyrt att registrera kattungar i SVERAK, KISSALIITTO eller i något annat förbund. Det kostar dock en del att låna en hane för parning om man inte har en egen. Kattungarna ska vaccineras, chipmärkas och besiktas.

En rasren kattunge kan vara utan stamtavla av flera orsaker. Exempelvis kan uppfödaren vara avstängd så att han/hon inte får registrera sina kattungar eller så så är det oftast något annat lurt med föräldradjuren.

Hittar man exempelvis en annons om en bengal för 800 som kan prutas ner till 400 euro när andra bengaler kostar 1000 euro borde man börja fundera. Man gör inte "klipp" med djur som man kan göra på aktier. Man får vad man betalar för...

Får du inte besöka kattungarnas hemmiljö, får du inte hälsa på mammakatt, får du ingen stamtavla så leta efter en annan uppfödare, om du absolut vill ha en raskatt.
 
Buy quality, cry once.

torsdag 2 januari 2014

Ursäkta för total tystnad...

.... men jag lovar att komma tillbaka alldeles snart :)

Passar på att önska alla mina vänner en riktigt god fortsättning på det nya året, puss puss