lördag 11 januari 2014

Tänkvärt för kattunge köpare..

Om en renrasig katt är mycket billigare än andra kattungar av samma ras... beror det förmodligen på någonting. Där är nog de flesta överens. En uppfödare som avstår från att skaffa stamtavla för att "det blir för dyrt" pratar dock bara smörja....

Det är inte särskilt dyrt att registrera kattungar i SVERAK, KISSALIITTO eller i något annat förbund. Det kostar dock en del att låna en hane för parning om man inte har en egen. Kattungarna ska vaccineras, chipmärkas och besiktas.

En rasren kattunge kan vara utan stamtavla av flera orsaker. Exempelvis kan uppfödaren vara avstängd så att han/hon inte får registrera sina kattungar eller så så är det oftast något annat lurt med föräldradjuren.

Hittar man exempelvis en annons om en bengal för 800 som kan prutas ner till 400 euro när andra bengaler kostar 1000 euro borde man börja fundera. Man gör inte "klipp" med djur som man kan göra på aktier. Man får vad man betalar för...

Får du inte besöka kattungarnas hemmiljö, får du inte hälsa på mammakatt, får du ingen stamtavla så leta efter en annan uppfödare, om du absolut vill ha en raskatt.
 
Buy quality, cry once.

1 kommentar:

  1. Så sjukt bra skrivet. Önskar att folk börjar inse det, gällande alla typer av djur!

    SvaraRadera